מטרת הפעילות
ריקוד מרגש על גבורה ועוצמה
שיר באווירת סיפור החנוכה – האומץ, הגבורה והאור הבאים לידי ביטוי הן בתוכן והן במנגינה. השיר בנוי משני בתים ופזמון חוזר והוא מזמין אותנו להרים יד למעלה במילה “מכבי” , וגם לרקוד.
חיבור לערך המהותי של חנוכה. הכרת המושג מכבי וההבנה כי הוא מורכב מראשי התיבות של “מי כמוך באלים ה”. חלוקה להברות. כמו כן, השיר מזמן גם עבודה על תיפוף ומקצב.
על השיר
השיר מבטא את המשמעות של “כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן”. דרך הקצב, המנגינה והתנועה הילד מבין שיש בו אור ישראלי, אור מיוחד שמצד אחד הוא רק שלו ומצד שני הוא מתחבר לעוד אור ועוד אור ויחד כולנו מאירים את העולם ומפיצים בו טוב. באמצע יש מעבר של תופים ואף מסתתרת המנגינה של השיר “באנו חושך לגרש“
מערך המפגש
נשוחח על דרכים שונות להביא אור לעולם: לעזור לחבר, לעזור להורים, להגיד מילה טובה, להאיר פנים.. וכו’.. נניח תמונות של כל אחד מהרעיונות שהעלנו בשיח וניתן כל פעם לילד אחד לבחור משהו ולספר אם קרה לו פעם מקרה דומה על מנת להמחיש להם כמה שזה נגיש וכמה שאנחנו כל הזמן מוקפים בהזדמנויות להביא אור לעולם. נספר שמכבי זה מהמילים- מי כמוך באלים ה’ ונעבוד על החלוקה של המילה להברות, כמו בשיר מ-כ-בי
נדבר על המילה מכבי, שזה גם ראשי תיבות של מי כמוך באלים י=ה‘
נבקש מהילדים להאזין לשיר ובכל פעם ששומעים את המילה “מכבי” מרימים יד למעלה
נמצא אפשרויות לתיפוף על הגוף, כמו: על הברכיים, הכתפיים, מחיאות, אצבע הצרידה, רקיעות.
נשמע את השיר ונתופף על הגוף בכל פעם בדרך אחרת שהילדים יציעו.
בריקוד
בשירת הבית – ניתן ידיים ונרקוד במעגל
בשירת הפזמון – נעמוד ונרים ידים למעלה במילה “מכבי“
בקטע המעבר בו שומעים תיפוף תופים – מתכופפים ומקישים עם הריצפה כמו על תופים
*ניתן לרקוד בזוגות
עם אביזר
ניתן לרקוד עם דרבוקות, לתופף לפי המקצבים השונים. וניתן לרקוד עם מגינים של מכבים (מתבניות אלומיניום או מהמכסים שלהן או מכל דבר אחר כיד הדמיון)